Familja

A kemi nevojë për edukimin seksual?

A kemi nevojë për edukimin seksual? Prej urtësisë së Allahut në krijesat e tij është krijimi i instinkteve në shpirtin e njeriut dhe bërja e epsheve tërheqëse për njerëzit, sikur që thotë Allahu i lartësuar: “Njerëzve u është zbukuruar dashuria ndaj të këndshmeve, ndaj grave, djemve e ndaj pasurisë së…

UDHËZIME PËR PRINDËRIT DHE FËMIJËT

Familja është epiqendra e shoqërisë muslimane. Në Islam, jeta familjare është e bazuar në sakrifica, besnikëri dhe bindje. Si Islami i shikon marrëdhëniet familjare?“Dhe nga faktet (e madhërisë së) e Tij është që për të mirën tuaj, Ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë), ashtu që të gjeni prehje…

SHKAQET DHE ILAÇI PËR SHËRIMIN E KRIMEVE TË TË MITURVE

4. SHOQËRIA E KEQENjë faktor tjetër që shpie në devijimin e fëmijëve është të shoqëruarit me shokë të këqij. Nëse fëmija është i dobët në besim dhe i mungon karakteri i mirë, atëherë ai do të ndikohet lehtë nga shoqërimi i shokëve të ligë dhe nga sjellja, e cila e…

EDUKIMI I FËMIJËS FILLON 20 VJET PARA LINDJES SË TIJ

Ky postulat është thënë nga pedagogu i gjithë njerëzimit, reformatori i shpirtrave, njeriu më i përsosur, Muhammedi alejhi selam. Si nëna të reja, le të reflektojmë pak mbi kuptimin e këtij postulati dhe le të shohim përgatitjen tonë në përmbushjen e detyrës që Allahu i Madhëruar na ka lënë amanet.…

NJOFTONI ATA ME BOTËN

Të mësuarit e fëmijëve tanë për bukurinë e kulturave tjera u hap mendjet e tyre ndaj botës që i rrethon. Shumica e fëmijëve, të cilët rriten në vendin tonë dhe vijojnë mësimet në sistemin publik shkollor, nuk marrin shumë mësime në mënyrën e vlerësimit dhe vetëdijes kulturore. Në çka fokusohet…
Subscribe to this RSS feed
Back to top