Artikuj

Nëse ju e ndihmoni (fenë) Allahun, Allahu …

“O ju që keni besuar, nëse ju ndihmoni (fenë) Allahun, Ai do t'ju ndihmojë ju dhe do t'ju bëjë të qëndroni fort në këmbët tuaja.” Allahu u ka premtuar robërve të Tij besimtarë se do të parandalojë nga ata kurthet dhe dhunën e armiqve të tyre. Allahu thotë: "O ju që…

Interneti 'shpatë me dy teha'

Interneti në kohën tonë shfrytëzohet me të madhe nga miliona njereëz në të gjithë botën. Është një botë virtuale mjaft interesante, që të tërheq, e të bën për vete. Shumëkush nga ne sot ka internetin edhe në shtëpi dhe kalojmë orë të tëra para kompjuterit. Kur ulemi para kompjuterit, duhet të dimë…

Falu para se të ta falin xhenazen!

Unë e kisha lënë namazin, të gjithë më thonin se duhet të falesha:Babai, vëllezërit, motrat..., por unë nuk u binda.Një ditë prej ditësh cingërroi telefoni. Ishte një njeri i moshuar që po qante. Tha: A je ti Ahmedi? Thashë: Po. Njeriu i moshuar tha: Të All-llahut jemi dhe te Ai…

M'i garantoni gjashtë gjëra ua garantoj xhenetin

"M'i garantoni gjashtë gjëra prej vetes suaj ua garantoj Xhenetin". Imam Ahmedi edhe të tjerë, transmetojnë nga Ubadetubnu Samit se i Dërguari, lavdërimi dhe paqja Allahut qofshin mbi të, ka thënë: "M'i garantoni gjashtë gjëra prej vetes suaj (se do t'i kryeni), ua garantoj Xhenetin. Kur të flisni, të thoni të vërtetën, kur…
Subscribe to this RSS feed
Back to top